Automataöntözőrendszer.com

Gazdálkodj okosan, a kertedben is!

2017. július 10. - AutomataÖntözőrendszer

A családi ház előnyeit talán felesleges is taglalni. Saját udvar, kényelem, komfort, igazi Kánaán. Persze csak akkor, ha minden karbantartási feladatot elvégzel, ha odafigyelsz a kertedben uralkodó állapotokra, és olykor fejleszted a rendelkezésedre álló apparátust. Bár kevesen tudják, de igaz: az ilyen, kültéri munkálatokhoz is lehet állami támogatást igényelni, ami elnézve a számlákon szereplő összegeket nagyon elgondolkodtató lehetőség!

Kerti medence, járda, pince, esetleg gyeptelepítés, virágágyás tervezés… A sok kis apró feladat, végül gigantikus méreteket ölt, és bizony jó mélyen a zsebedbe kell nyúlj ahhoz, hogy ezt mind finanszírozni tudd. Nem tízezrekről, százezrekről, sokkal inkább milliókról beszélünk.

kert2.jpg

Oké, ha most megijedtél látva a kalkulációt, és épp azon gondolkozol, hogy elmész egy mini garzonba lakni, ahol fűnek a hírét sem ismerik előbb nyugodj meg. Van megoldás. És nem, nem a költözés, vagy az eladósodás a te utad. Sokkal inkább a lakástakarék pénztár!

A lakástakarék a nevéből adódóan sokak számára egyet jelent azzal a pénzügyi konstrukcióval, mely beltéri felújítások esetén igazán jól jön, de ennyi. Márpedig a felhasználhatósága nem merül ki ezen a ponton, sőt. A teljesség igénye nélkül a ház körüli munkálatok nagy hányada finanszírozható a segítségével: a csapadékelvezető, terasz, vagy épp kerítés, térkövezés kiépítése, de a sornak itt még nincs vége.

kert1.jpg

Érdemes érdeklődni a pontos feltételek után, hiszen a négy éves variáns esetében havi pár ezer forint befektetésével megoldható minden kerttel kapcsolatos álmod kivitelezése, a költözést, és a malacperselyek tömeges feltörését, pedig örökre elfelejtheted!

Adva van az anyagi forrás, és hozzá a csodálatos családi házad, kerttel. Akkor jöhet a tervezés! Miket érdemes belekalkulálnod az álmaid szőtte elképzeléseidbe? Egyrészt a gyeptelepítést, másrészt az automata öntözőrendszer kiépítését. E kettő egyébként nagymértékben összefügg egymással, hiszen a ragyogóan zöldellő gyepszőnyeghez elengedhetetlen a megfelelő rendszerességgel érkező víz.

kert0.jpg

Ha a fűmag elvetéséről szóló cikkünkben tájékozódtál arról, hogyan ugorj neki na nem a füvezésnek, hanem a füvesítésnek, akkor jöhet az öntözés metodikájának kigondolása. Ha automatizált variáns mellett döntesz, akkor nem kell nyári hőségben óránként kifutkosnod azért, hogy óvd, féltve őrzött gyepedet a kiszáradástól, kiégéstől.

A fent ecsetelt állami lehetőségnek hála nem kell lemondj az ilyen jellegű, kényelemre alapozó terveidről sem, hiszen egy jól megtervezett felújítás részeként évtizedekre megoldhatod minden, öntözéssel, kerti munkálattal kapcsolatos problémádat.

A bejegyzés trackback címe:

https://automataontozorendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3612655591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása