Automataöntözőrendszer.com

Öntözőrendszer – a pénztárcád ajánlásával!

2017. augusztus 05. - AutomataÖntözőrendszer

Az automata öntözőrendszer előnyeiről órákig lehetne ódákat zengeni, ehelyett azonban csak néhány alapvető pozitívumot emelünk ki: a kerted növényei, és gyepje meghatározott időben, meghatározott mennyiségű csapadékot kap, még akkor is, ha te éppen a Balatonban lógatod a lábadat.

A locsolás intenzív, ráadásul mivel általában a rendszer hajnalban, a párolgásnak legkevésbé kitett időszakban lép működésbe, így rengeteg pénzt spórolhatsz meg.

A szórófejek nem zavarják édenkerted szépségét, hiszen láthatatlanul megbújnak a földben. Ha pedig különböző vízigényű területekkel rendelkezel, akkor az öntözőzónák kialakításával egy csapással megoldhatod ezt a problémát is.

locsolas.jpg

Az automata öntözőrendszer tehát olyan befektetés, amely pillanatok alatt megtérül. Ám, hogy beruházásod ne nullázza le a családi költségvetést összeszedtünk néhány hasznos tippet, amivel további forintokat tarthatsz a malacperselyedben.

Nem mindegy, hogy a kerted mennyire tagolt. Minél több kis részre oszlik ugyanis, annál több szórófejre van szükség az egyenletes öntözéshez, ami emeli a bekerülési költséget. Érdemes tehát átgondolnod, hogy milyen tereptárgyakkal kívánod tagolni a területedet. Kompromisszumos megoldásként érdemes olyan kellékeket választanod, melyeket nem baj, ha víz éri így megtalálhatod az aranyat érő középutat.

Az automata öntözőrendszer üzemeléséhez elektromos áramra van szükség, épp ezért lényeges kérdés a vezérlőpanel elhelyezése.

Igaz a kezelőt a paraméterezés után túl sokat nem fogod használni, de mégsem mindegy milyen körülményeknek teszed ki: kint terepen például az időjárás viszontagságai hamar leamortizálhatják, aminek a végén cserélheted ki a panelt.

automataontozorendszer.jpg

A zárt térbe szánt vezérlők lényegesen olcsóbban beszerezhetők kültéri társaikhoz képest, így ha van rá lehetőséged inkább benti elhelyezésben gondolkodj. Ráadásul, ha a villamos energiához azonnal tudod csatlakoztatni a rendszert, akkor a kábel kivezetésével sem kell bajlódnod.

Végül, de nem utolsó sorban szánj nagy figyelmet a tervezésre, és bízd a kivitelezését szakemberre. A hozzáértés, és a profizmus önmagában garantálja, hogy a lehető legjobb konstrukcióval láthatod el éltető csapadékkal édenkertedet.

Ha megszívleled a fenti tanácsokat, akkor hála a koncentrált, végig gondolt, tudatos tervezésnek tetemes mennyiségű pénzt spórolhatsz meg, miközben gyönyörködhetsz nyáron is zöldellő kertedben.

A bejegyzés trackback címe:

https://automataontozorendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3712717906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása