Automataöntözőrendszer.com

A kerti tó nem totó!

2017. augusztus 14. - AutomataÖntözőrendszer

Ha mindennél jobban vágysz egy kerti tóra, akkor találgatás helyett hallgass ránk, mi megmutatjuk az utat, melyet ha követsz valóra válthatod legféltettebb álmaidat.

Nulladik lépés: célmeghatározás

Akár egy motivációs videó is kezdődhetne ezzel a gondolattal: mi most világmegváltás helyett a kerti tó kiépítését vesszük górcső alá. Mielőtt ásót, kapát, és nagyharangot ragadnál előbb tervezd meg pontosan milyen méretű, kialakítású tóra gondoltál, és pontosan hova szeretnéd annak megtestesülését. A kerti tó ugyanis roppant nehezen mobilizálható, így az elhelyezés kérdését ne vedd félvállról!

kerti-to.jpg

Első tanács: a medence jóbarát

Vegyél egy tetszőleges méretű medencét, egy jóképű fóliát, és állítsd össze az összetevőket. Így megkapod a tavad alapját, ami kiválóan bírja a strapát, mégis kreatívan alakítható. Lényeges, hogy az alatta található földből ne meredezzenek elő szúrós növények, melyek megsérthetik az alapod falát, hiszen így könnyen elszivároghat vágyaid tárgya. A legjobb, ha te magad simítod el a földet, melyre az alapot helyezed.

Második lépés: geotextília a szövetek tókirálynője!

Ha megvan a medence, akkor ne hagyd ki a terítésből a geotextíliát sem, mely megvédi az alapodat a sérülésektől, mechanikai behatásoktól. Minél vastagabb annál ellenállóbb, minél ellenállóbb annál biztonságosabb, minél biztonságosabb… Folytassuk még?

Harmadik lépcsőfok: egy kis botanika

kerti-to1.jpg

Az nagyszerű, ha te konkrét elképzelésekkel érkezel a kereskedésbe mondván: tudod mi az, ami tetszik, mi az, ami jól mutatna édenkerti csobogódban. De állj meg egy percre. Nem az az elsődleges, hogy neked mi az, ami tetszik, bár ez lényeges, de a legfontosabb, hogy adott növények milyen körülményeket tolerálnak jól. Hiába rajongsz valamilyen egzotikus növényért, ha két nap után megadja magát a klímának. Kérdezz szakértőtől, érdeklődj a kereskedésben, és kellő utánajárást követően válaszd ki azokat a típusokat, melyek megfelelőek a környezeti hatások szempontjából, és neked is tetszenek.

Negyedik pont: kő kövön nem marad!

Gyönyörűek az utcán, parton, kertben, rejtekhelyen talált kövek, de ezek nem alkalmasak a kerti tavad dekorálására, mert komoly sérüléseket okozhatnak. Ne ennél a pontnál kezdj bevezetni költségkímélő intézkedéseket: direkt a célra kiválasztott kavicsot vásárolj, ami ékes, míves, és biztonságos. A szegről-végről összeszedett darabokat meg tedd ki bátran a szekrényedre: ott pompázhatnak, kockázatok nélkül.

És tadam, így teremtheted meg édenkertedben a megálmodott csodaországot, a kerti tavat, mely annyi varázslatos esemény színhelye lehet, s mely büszkén viseli a jelet, miszerint te készítetted!

A bejegyzés trackback címe:

https://automataontozorendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4612747468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása