Automataöntözőrendszer.com

A sikeres fűvesítés titka

2017. június 26. - AutomataÖntözőrendszer

Itt a nyár, a kertek virulnak, a gyep zöldell… Vagy épp kifakulva, kiégve, foltokban kikopva várja jobb sorát. Az igehintés helyett nézzük a magvetés fortélyait, hogy a megviselt pázsit képét örökre elfelejthesd!

A fű vetésének első számú buktatója, ha azt hiszed, hogy ez rém egyszerű, hiszen a természetben is csak úgy, vadon nő, mi baja érheti hát a kertedben, ahol odafigyelés, napsütés, és öntözés, akár még automata öntözőrendszer is várja?

gyepszonyeg.jpg

A természetben azok a magok tudnak kifejlődni, melyek termő talajba hullanak, a megfelelő éghajlati körülmények között. Tehát, ha te mindenféle utánjárás nélkül, csak úgy kinézel egy fűfélét, mondván ez tökéletesen fog mutatni a házad végében, akkor ne lepődj meg, ha zöldellő gyepszőnyeg helyett kókadozó, silány fűtemető vár. A tökéletes típus kiválasztásához figyelembe kell venned az éghajlati tulajdonságokat, a talajminőséget, és a csapadék mennyiséget.

Tovább

Az isteni párahűtés!

Amikor a nyári hőségben kiülnénk a teraszra, de még az árnyékban is rántottát lehet sütni, akkor és ott semmi másra nem tudunk gondolni, csak arra, hogy jönne már egy hűs fuvallat, ami enyhet adhat felforrósodott bőrünknek! És, ha ez az enyhülés hűs pára formájában érkezik?

Így kültéren is olyan hőérzetünk lehet, mintha 7-12 C fokkal hűvösebb, klimatizált szobában ülnénk!

A kültéri párahűtés igazi csodafegyver a hőség ellen!

parahutes.jpg

Az Egyesült Államokból származó kültéri párahűtés alig 10 éve jelent meg hazánkban, és egyre inkább szaporodik, nem csak kereskedelmi, de lakossági felhasználása is!

Tovább

4+1 tipp a környezettudatos kertöntözésre!

Manapság oda jutottunk, hogy természeti kincseink használata felelősségteljes hozzáállást követel. Az egyik legfőbb kincsünk a víz! Elég szétnézni és megállapíthatjuk, hogy nem igazán állunk a helyzet magaslatán, ha a vízgazdálkodásról van szó. Ugyanakkor az is igaz, hogy az egyre aszályosabb időjárás miatt akarva-akaratlanul egyre több vizet vagyunk kénytelenek felhasználni az élet minden területén.

Nem csak a főzés és a fürdés, hanem az öntözés is sarkalatos kérdés. Imádunk kiülni a gyönyörű zöldben pompázó kertünkbe, megcsodálni a virágainkat, egy kellemes grillpartit rendezni barátainknak, de míg kertünk ebbe az állapotba jut, addig hosszú út vezet.

kert.jpg

Ha már megtörtént a kertépítés vagy a kertfelújítás, akkor nem biztos, hogy könnyen lehet változtatni rajta, de biztos vagyok benne, hogy mindenki felelősségteljesen állt az öntözés kérdéséhez.

Ha tervezed, hogy változtatni szeretnél szűkebb környezeteden, akkor az alábbi 5 tipp bizony jól fog jönni, hogy öntözőrendszer telepítésekor környezetbarát módon járj el, és egy pillanatra előtérbe helyezd a Földet. Banálisan hangzik, viszont ennek prózai oka is van, mégpedig a víz felhasználásának pénztárcabarát módszere is egyben.

De mitől is lehet víztakarékos és környezetbarát egy öntözőrendszer?

Tovább
süti beállítások módosítása