Automataöntözőrendszer.com

Ha ősz, akkor jöhetnek a turbó fokozatú kerti munkák!

2017. szeptember 25. - AutomataÖntözőrendszer

Ha hiszed ha nem, de kevés alkalmasabb időszak létezik a kertépítésre, kertgondozásra, mint az ősz. Hogy miért? Elsősorban azért, mert magad mögött hagyod a forróságtól tikkadozó napokat, amiben a növényeid is csak kókadozni tudtak.

A csapadék mennyisége, ezzel párhuzamosan megnő, aminek hála akár a füvesítés, akár a virágápolás egyszerűbbé, hatékonyabbá válik.

oszi-kerti-munka.jpg

Tovább

Az automata öntözőrendszer karbantartása

Évente kétszer, néhány perc – nagyjából ennyi, amit rá kell szánnod automata öntözőrendszered karbantartására.

Ha az üzemelés kifogástalan, akkor a téli víztelenítés, és a tavaszi rehabilitálás alkalmával kell csak hozzányúlnod a rendszeredhez. Tehát évente kétszer összekötheted a kellemest a hasznossal, és elvégezheted az aktuális kontrollt.

Az öntözőrendszer szórófejekkel dolgozik. A fúvókacső a víznyomás hatására kiemelkedik a talajból, majd egy rugó noszogatására visszasüllyed a földbe. Ezt naponta akár többször is megismétli, az esztendő nagy részében. Homokos talajnál nem ritka a „kinn” szorult szórófej. A legjobb, amit ilyen esetben tehetsz, ha szilikon sprayvel körbefújod a szórófejet, és kicsit megmozgatod azt. Ezek után garantáltan ruganyosabban fog ki-be járni a földből.

automataontozorendszer_com_karbantartas.jpg

Tovább

Égi áldás, saját kezűleg?

Az öntözés módja és időpontja abszolút nem lényegtelen, ha növényeid egészsége az elsődleges. Korán reggel, illetve későn este, amikor a gyepszőnyeg felveszi a számára szükséges tápanyagot, épp ideális az öntözés, ráadásul a párolgási veszteség is ezekben az időintervallumokban a legminimálisabb.

Fontos tudnod azonban, hogy nyáron, amikor a hőmérő higanyszála este sem kúszik 20 Celsius alá, akkor a locsolás nagymértékben hozzájárulhat a fű gombásodásához.

ontozes1.jpg

Általánosan elterjedt, és egyben teljesen fals elképzelés, hogy nyáron, a tikkasztó forróságban nem szabad öntözni a füvet, mert a táplálás helyett csak a forrázás valósulhat meg.

Tovább
süti beállítások módosítása