Automataöntözőrendszer.com

Öntözés öntözőrendszer nélkül

2017. július 01. - AutomataÖntözőrendszer

Ha forróság, akkor öntözés! Nincs új a nap alatt, de azért még mindig létezik néhány, fű alóli praktika, ami sokat javíthat növényeid túlélési esélyein az elviselhetetlen forróságban.

A társasházak belső udvarán, vagy épp utca frontján növekvő növények sorsa több, mint mostoha. Ők a senki gyermekei. Ha gyönyörködésről van szó, akkor a szomszédság boldogan körbe állja a virágokat, de amikor nyáron az öntözés kerül fókuszba, hirtelen kihalttá válik, a nyüzsgő élettel rendelkező ház. Ahhoz, hogy ezek a növények is megkapják a megérdemelt gondoskodást érdemes kijelölni egy „felelőst”, aki önkéntesen ápolja a kertet.

garden3.jpg

Legjobb, ha ez váltásban kivitelezhető, így senki sem sokall be, és a növények sem kapnak hőgutát. Egyes esetekben már előre látható, hogy a senki földjére sanyarú hónapok várnak, éppen ezért a szárazságtűrő növények ültetése átmeneti megoldást jelenthet. Igaz, ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség az öntözésre, csak azt, hogy az átlagosnál ritkábban.

Tovább

A sikeres fűvesítés titka

Itt a nyár, a kertek virulnak, a gyep zöldell… Vagy épp kifakulva, kiégve, foltokban kikopva várja jobb sorát. Az igehintés helyett nézzük a magvetés fortélyait, hogy a megviselt pázsit képét örökre elfelejthesd!

A fű vetésének első számú buktatója, ha azt hiszed, hogy ez rém egyszerű, hiszen a természetben is csak úgy, vadon nő, mi baja érheti hát a kertedben, ahol odafigyelés, napsütés, és öntözés, akár még automata öntözőrendszer is várja?

gyepszonyeg.jpg

A természetben azok a magok tudnak kifejlődni, melyek termő talajba hullanak, a megfelelő éghajlati körülmények között. Tehát, ha te mindenféle utánjárás nélkül, csak úgy kinézel egy fűfélét, mondván ez tökéletesen fog mutatni a házad végében, akkor ne lepődj meg, ha zöldellő gyepszőnyeg helyett kókadozó, silány fűtemető vár. A tökéletes típus kiválasztásához figyelembe kell venned az éghajlati tulajdonságokat, a talajminőséget, és a csapadék mennyiséget.

Tovább
süti beállítások módosítása