Automataöntözőrendszer.com

Ha ősz, akkor jöhetnek a turbó fokozatú kerti munkák!

2017. szeptember 25. - AutomataÖntözőrendszer

Ha hiszed ha nem, de kevés alkalmasabb időszak létezik a kertépítésre, kertgondozásra, mint az ősz. Hogy miért? Elsősorban azért, mert magad mögött hagyod a forróságtól tikkadozó napokat, amiben a növényeid is csak kókadozni tudtak.

A csapadék mennyisége, ezzel párhuzamosan megnő, aminek hála akár a füvesítés, akár a virágápolás egyszerűbbé, hatékonyabbá válik.

oszi-kerti-munka.jpg

A tél egyértelműen a pihenésről, a regenerálódásról szól. Tavasszal kedvenc növényeid megerősödve, helyüket megszokva bújnak ki a földből, hogy növekedésnek, fejlődésnek induljanak. Ha ősszel megadsz minden alapot ahhoz, hogy ez maximálisan eredményes legyen, akkor színpompás látvány fog fogadni a didergő hónapok után.

A talajjavító ásványi trágyák (alginit, meliorit) alkalmazásával jobbá varázsolhatod a talaj szerkezetét, aminek hála serkentheted az optimális fejlődést.

A gyeped is örül, ha foglalkozol vele: zöldellő, egészséges szőnyeggel ajándékoz meg. Szeptember elején a már beállt felületet olyan műtrágyával érdemes megkezelned, mely kettő, legfeljebb három hónap alatt lebomlik, így ugyanis az év végéig fenntarthatod a méregzöld látványt. Októberben aztán érkezhet az őszi-téli felkészítő trágya, aminek egyetlen célja, hogy a téli mínuszokban megőrizze a gyep erejét, ezzel garantálva a tavaszi, problémamentes indulást.

fall-gardening.jpg

Ha frissen füvesítettél, akkor gyepindító trágyával pillanatok alatt roborálhatod pázsitodat, támogatva ezzel a növekedést, és megerősödést.

Az öntözőrendszer kiépítésére is pazar időpont az ősz, egyrészt így tavaszra nyomtalanul eltűnnek a munkálatok árulkodó jelei, másrészt a kertednek sem árt egy kis pezsgés, hogy ne csak a télre való felkészüléssel legyenek elfoglalva az élővilág tagjai. Az öntözőrendszerrel végérvényesen elhajíthatod a kerti locsolókannát.

A professzionális, maximálisan precíz megoldásnak hála kerted úgy válik kicsattanóan egészségessé, és széppé, hogy a te zsebedben szabad szemmel is jól látható mennyiségű pénzmag marad meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://automataontozorendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7712895312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása