Automataöntözőrendszer.com

Szórjuk az igét hogy szórhasd a vizet!

2017. augusztus 31. - AutomataÖntözőrendszer

Az öntözés kis hazánkban, ha tetszik, ha nem elengedhetetlenül fontos, hála éghajlati adottságainknak. A növények vízigénye nem egyezik a csapadék mennyiségi, és területi eloszlásával, azaz neked kell a kezedbe venned a vízpótlás feladatát.

Az öntözőrendszer kialakításánál a különböző típusú növények: cserjék, pázsitok, virágok csapadék igényére kell a hangsúlyt helyezned, tehát a kellő mennyiségű víznek, éppen az optimális időpontban kell érkeznie. Ha most azon tanakodsz vajon ez kivitelezhető-e praktikus, és esztétikus szempontokat figyelembe véve, akkor a válasz: igen.

ontozorendszer2.jpeg

Az öntözőrendszer ugyanis nem a kert közepén felejtett locsolócsővel egyenlő. A föld alatt kiépített technológia láthatatlan, de eredményes működése kézzel fogható, szemmel látható. Az öntözés mindig pontos, precíz, és hiánytalan.

Az anyaföld mélyén megbúvó alkatrész halom irányítója a vezérlő, melybe különböző programok táplálhatók. Meghatározható a kibocsájtott víz mennyisége, az időpont, és az érintett területek. Azaz az érzékelők segítségével, hála az „agyba” betáplált szoftvernek mindig ott „esik” az eső, ahol épp szükség van rá, ahova te megálmodtad a mesterséges égi áldást.

ontozes_1.jpg

A szórófejek egyszer csak kibukkannak a rejtekhelyükről, csendben elvégzik feladatukat, s szépen visszabújnak a helyükre.

A növényzet, a konkrét terepviszonyok, és a rendelkező vízforrások ismeretében tudod precízen meghatározni, hogy milyen szórófej alkalmazása a legpraktikusabb. A süllyesztett, azaz a földből csak öntözés alkalmával kikandikáló szórófejjel oldhatod meg a legjobban a gyepfelületek öntözését. Ebből két típus létezik: a spray, és a rotoros szórófej. Az, hogy számodra melyik a legideálisabb a terület nagysága dönti el. A spray általában keskenyebb, szabdaltabb kertekhez javasolható, a maga 2-5 méteres szórási sugarával. Persze speciális kiegészítőkkel akár hatvan cm-es sávban is képes tevékenykedni. Jellemzője a nagy csapadékintenzitás, emiatt naponta 5-10 perc alatt elvégzi a feladatát.

A pázsitöntözés másik gyakran használt eszköze a rotoros szórófej, amely 8-12 méteres szórási sugárra képes, így nagyobb felületek csapadék ellátására alkalmas. A fej ebben az esetben mozog, az öntözés általában 40-360 fokos szögben történik, így a vízellátás egységes, egyenletes.

ontozes_1.jpg

A Sziklakertek gondozása különleges, a minimális rétegvastagság miatt. Optimális a kis csapadék intenzitás, ami mini szórófejekkel vagy csepegtetőkkel oldható meg. A finom permetszerű öntözésnek hála a talajkimosódás esélye a nullával egyenlő.

A virágágyások, és veteményesek öntözése legjobban a magasan kiemelkedő süllyesztett, vagy fix, spray, vagy rotoros szórófejekkel valósítható meg. Kivételek persze mindig akadnak, egyes növények ugyanis nem szeretik, ha felülről érkezik rájuk az égi áldás, ilyenkor a csepegtető cső használata javasolható.

A csepegtető csöves technológia cserje- és tujasorok gazdaságos, és eredményes táplálására is tökéletes: akár 100-150 méter hosszú növénysorokat láthatsz el, megfelelő mennyiségű, és minőségű vízzel.

Kerted, növényeid zöldellő egészsége ezek után nem lehet kérdés: szórd a vizet, hogy élvezhesd a kicsattanóan friss végeredményt!

A bejegyzés trackback címe:

https://automataontozorendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8012794452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása